Nemački "Megle" preuzima "Mladost"

Bez autora
Mar 13 2011

Nemačka kompanija Megle u ponedeljak 14. marta i zvanično će preuzeti kragujevačku mlekaru "Mladost" koju je kupila u decembru od beogradske firme "Silbo". Ugovor o preuzimanju mlekare potpisaće predstavnici kompanije "Megle" i "Silbo" u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, a tada će biti poznata i konačna cena po kojoj je prodata kragujevačka mlekara, kapaciteta od 80.000 litara mleka dnevno i koja zapošljava više od sto radnika. Dosadašnji vlasnik kragujevačke mlakera beogradski "Silbo" jedan je od najuspešnijih distributera u Srbiji i niz godina je poslovni partner nemačkog društva Megle. Prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora 17. decembra prošle godine, u saopštenju je navedeno da će cena biti poznata prilikom preuzimanja mlekare i da će novi vlasnik akcenat staviti na pasterizivoano mleko, nekoliko kultura sira i kiselo-mlečnih proizvoda, kao što su jogurt, kiselo mleko i pavlaka.

Nemački Nemačka kompanija Megle u ponedeljak 14. marta i zvanično će preuzeti kragujevačku mlekaru "Mladost" koju je kupila u decembru od beogradske firme "Silbo".

Ugovor o preuzimanju mlekare potpisaće predstavnici kompanije "Megle" i "Silbo" u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, a tada će biti poznata i konačna cena po kojoj je prodata kragujevačka mlekara, kapaciteta od 80.000 litara mleka dnevno i koja zapošljava više od sto radnika.

Dosadašnji vlasnik kragujevačke mlakera beogradski "Silbo" jedan je od najuspešnijih distributera u Srbiji i niz godina je poslovni partner nemačkog društva Megle.

Prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora 17. decembra prošle godine, u saopštenju je navedeno da će cena biti poznata prilikom preuzimanja mlekare i da će novi vlasnik akcenat staviti na pasterizivoano mleko, nekoliko kultura sira i kiselo-mlečnih proizvoda, kao što su jogurt, kiselo mleko i pavlaka.

Nemačka kompanija "Megle" koja postoji više od 120 godina i u vlasništvu je treće generacije porodice Megle, širom sveta ima više od 40 zavisnih društava i godišnji promet od oko 700 miliona evra.

Kragujevačka mlekara osnovana je 1954. godine i u društvenom vlasništvu bila je do 2004. kada je privatizovana, ali je dve godine kasnije taj kupoprodajni ugovor raskinut. Mlekaru je potom preuzeo Akcijski fond, da bi je pre četiri godine za oko 450.000 evra kupila beogradska firma "Silbo".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik